El relata’t del 2013

És possible afirmar que existeixen múltiples formes de violència. La violència física n’és una d’elles, però també l’agressió i l’abús pot prendre altres formes. es microviolències i/o micromasclismes són altres formes d’abús.

Són “petits” i quotidians controls, imposicions i abusos de poder en les relacions afectives. Comportaments, que són especialment invisibles i ocults per a qui els pateixen.Són actituds de dominació, formes i maneres d’abús i imposició en la vida quotidiana. Són, específicament, habilitats de domini, comportaments subtils, reiteratius i gairebé invisibles que s’executen permanentment.

És indubtable que per afavorir el desenvolupament de vincles igualitaris, saludables, lliures i respectuosos és necessari erradicar aquests comportaments. No n’hi ha prou amb qüestionar el model en que se sustenten (el masclisme) , sinó que és important visibilitzar-los, deslegitimar-los i eliminar-los en el quotidià, ja que només canviant les pràctiques quotidianes la igualtat i la qualitat de vida saludable poden viure’s com realment existents. Nomenar-los i fer-los visibles és un primer pas.
Per a evidenciar alguns exemples, encara que és possible diferenciar diferents tipus de microviolències a les relacions serien:

– Desautoritzacions, desqualificacions…

Xantatge emocional…

– Eleccions forçoses – Si no fas això per mi és que no m’estimes….

– Intimidació, imposició del criteri…

– Culpavilitzar, l’escassetat de reconeixement…

– L’aïllament, el silenci…

– Imposició de tasques per génere –  Això és de dones, no és de homes, això també et toca a tú, com a dona…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *