La família Freud, una història no explicada

1Títol: La Hermana de Freud
Autor: Goce Smilevski
Editorial: Alfaguara
ISBN: 978-84-204-1326-6

Aquesta és la darrera obra de l’escriptor macedoni Goce Smilevski, basada en la vida de la germana petita del pare del psicoanalisme, Sigmund Freud.
La història parteix del fet que, Sigmund Freud, va abandonar el 1938 la Viena ocupada dels nazis en companyia d’un llistat de persones escollit per ell mateix. En aquest llistat no hi constaven les seves germanes. Recordem que la família Freud era jueva.

A mode de relat biogràfic l’autor fa un repàs de la vida, des de la infància, passant per l’adolescència, fins l’edat adulta de la germana petita de Freud, Adolphine.

Les descripcions de les relacions entre Sigmund Freud i la seva germana Adolphine ocupen una part important del llibre. La mare dels Freud farà culpable a la germana petita de l’estret lligam que els uneix.
Com no podia ser d’una altra manera, el llibre ens aporta, amb senzillesa, grans dosis de psicologia sense avorrir-nos.

El sentiment d’injustícia cap a les dones ens farà apropar-nos al personatge de l’Adolphine, i poc a poc el mite de Freud anirà deixant pas paulatinament, pàgina rere pàgina, a la persona, amb els seus errors i les seves incongruències.

2
“ Al dormirme, me atormentaba una pesadilla: ellos se marchaban a alguna parte mientras yo no podia mover los pies, iban desvaneciéndose hasta convertirse en aire, salían volando o quedaban en la superfície, mientras a mí me tragaba la tierra. Aquel era el máximo horror de mi infancia. Cuando más tarde leí en uno de los libros de mi hermano que los sueños eran la realización de nuestros deseos, pensé que algunos sueños eran la realización de los miedos”.

Marta Roset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *