“La Solitudine dei numeri primi” de Paolo Giordano

Club de Lectura d’Italià
“La solitudine dei numeri primi” de Paolo Giordano
5 de febrer

Numeri primiAvui dediquem la sessió del Club de Lectura d’Italià a parlar del jove escriptor Paolo Giordano, nascut a Torí el 1982. Llicenciat en Física, va guanyar el 2008 el premi Strega amb la seva primera novel·la, La solitudine dei numeri primi, traduïda al nostre país com a La solitud dels nombres primers (obra que comentarem aquesta tarda).

Parla de la vida de dos personatges, el Mattia i l’Alice que són com dos nombres primers solitaris.

La novel·la s’articula al voltant de dues històries paral·leles, la de l’Alice, una nena que odia l’esquí però que és obligada pel seu pare a practicar-lo. I és justament un accident que pateix esquiant a la neu el que farà que la noia quedi coixa per a la resta de la seva vida.

I la d’en Mattia, un nen superdotat que abandona la seva germana bessona Michela a un parc per anar amb els seus amics. De la Michela, que pateix un retard intel·lectual greu,  ningú no en tornarà a saber res més…

El 2012 Giordano va publicar la novel·la Il corpo umano que encara no s’ha editat al nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *