“El metall impur” de Julià de Jòdar

Club de Lectura Obert
Dimarts 12 de juny, a les 19’30h
“El metall impur” de Julià de Jòdar

Avui acomiadem el Club de Lectura Obert 2011-2012 amb la novel·la “El metall impur” de Julià de Jòdar (Badalona, 1942).

El seu autor és un col·laborador habitual de la premsa escrita i electrònica (Avui/El Punt, Elsingulardigital.cat i VilaWeb) i també ha estat en contacte amb el món editorial.  Es va llicenciar en Història Contemporània i ha guanyat entre d’altres el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi Prudenci Bertrana.

A més de per la narrativa i la novel·la, també destaca pel seu vessant polític: els seus articles i assajos parlen de globalització i independentisme.

Julià de Jòdar va viure força temps al barri badaloní de Gorg, que li ha servit de model per al barri de Gifré i Cervantes, on ha situat algunes de les seves novel·les.

L’obra
La popularitat d’aquest escriptor li ha vingut sobretot de la trilogia L’atzar i les obres, integrada per les novel·les “L’àngel de la segona mort”, “El trànsit de les fades” i “El metall impur”. En aquesta trilogia de Jòdar retrata l’aparició i desaparició de barris industrials perifèrics.

“El metall impur” que s’inicia quan el senyor Lotari troba un manuscrit als Encants i decideix comença una investigació. El manuscrit narra les vivències d’un personatge anomenat Gabriel Caballero. D’aquesta manera, l’autor desenvolupa una novel·la dins d’una altra novel·la. Una de les accions passa en el present actual i l’altra durant l’època del desenvolupisme franquista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *