Magda Revetllat

25 de desembre. Nadal. Vaig a casa els pares a dinar. Allà m’espera tota la família i un dinar d’alló més tradicional. Al metro però, respiro una atmosfera diferent. No res de relacionat amb el Nadal. Diferent. La veu en off del metro m’interromp els pensaments. Propera parada… eh… d’això… ummm… com es diu… si…. propera parada… Però no hi ha manera, no la diu pas. Alguns passatgers es comencen a inquietar. Surto al carrer i és de nit. Miro el rellotge i és migdia. De les façanes de les cases han desaparegut els Papá Noel. Els haurà cridat la Mare Noel per dinar?. Arribo a casa els pares i el gos em rep dient-me: miau. La tele està posada i s’interromp “Lo que el viento se llevó” per un informatiu de darrera hora. Es tracta de calmar la població. La situació està controlada. Ningú corre perill. Sembla ser que tot està capgirat: els Papa Noels entren a les cases i s’emporten tot alló de valor que troben, el Trambaix circula pel carril del Trambesós, el Trambesós enfila Tibidabo amunt ocupant el lloc del Tramvia Blau, la darrera vegada que s’ha vist al Tranvia Blau deixava enrera l’estació de Sant Feliu de Llobregat i entreva per Molins de Rei on no hi ha vies ni estacions, no se sap res de moment dels passatgers. Tot i això ens posem a taula. El gos fa miau. També te gana. La sopa de galets fa gust de turró de natanous.

Em desperto xop de suor i no se on soc però poc a poc m’adono que estic al meu llit, que és 26 de desembre, que ahir vaig menjar massa i que he tingut un somni esgarrifós. La dutxa m’acaba de despertar i el cafe amb llet i la claror del dia entrant pel cel obert em tranquilitza. Mira que esgarrifós pot arribar a ser un malson, li diré a la mare que avui no menjaré tant, cinc o sis canelons i una mica de fruita a tot estirar, i un bocinet de turró i algun massapà…

Surto al carrer i encenc una cigarreta, i mentre miro la flama que surt de l’encenedor em fa l’efecte de veure una taca vermella que em passa prop de les cames, i quan em giro per seguir-li la pista em trobo un gos que em diu…

® Magda Revetllat

2 comentaris on CONTE DE NADAL

  1. Patrícia escrigué:

    Una cigarreta?????

  2. Magda escrigué:

    QUÈ PASSA???!!!

Deixa un comentari