Josep M. Boixareu

Mowgili és el personatge de Rudyard Kipling a El llibre de la selva. Deu fer més de cinquanta anys que el vaig llegir i tota lavida l’he recordat amb anyorança. Mowgli és un nen que es cria a la selva entre els animals: conviu amb ell i, per a mi, representa la integració entre l’home i la natura i, en general, amb l’univers i tot el que és vida. D’adult el gran complement a aquest llibre el vaig trobar a l’obra de Rabindranath Tagore, sobre tot al seu Sadhana o Via espiritual. Aquest l’he llegit i rellegit manta vegada. Sovint me l’emporto quan vaig a algun lloc on sé que estaré tranquil per pensar. Encara que és un llibre d’assaig (Sadhana), hom pot imaginar que planeja damunt les seves pàgines aquell Mowgli de la selva. Quines lectures més delicioses i tan recomenables per a infants i per adults! Són d’aquelles lectures que podrien contribuir a canviar el món, cap a millor, és clar.

Deixa un comentari