Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

maig 2015
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Això va millor amb Firefox

Uns breus apunts sobre ciència

Ricard Kirchner

A vegades es pensa que la recerca bàsica no cal fer-la perquè no dóna calés a les empreses. Bé, és cert de la ciència bàsica, rarament es pot predir el seu ús, sobretot quan encara no es coneixen ni les lleis!!!

Però si no existissin aquelles lleis que un dia, un tal Maxwell va dir que es relacionava la electricitat de les piles amb el camp magnètic dels imants naturals, avui no tindríem electricitat, ni telèfon, ni televisió,…!!! O si aquell boig anomenat Fleming no haguera esbrinat el perquè se li van morir els bacteris i s’havien podrit, no tindríem la penicil·lina!!!

O si aquell gamberro a la seva infantesa anomenat Cajal, no haguera mirat de què estava fet el cervell en aquell petit laboratori al Raval de Barcelona, avui no tindríem tota la neurociència!!!! Bé, no continuo, però hi han molts més exemples i anem al gra.

Tot escalfant-me amb la llar de foc, penso que a vegades sí que es pot treure profit. Si suposem que hi han ones gravitacionals, això vol dir que hi ha gravetat negativa, igual que tenim càrrega elèctrica positiva i negativa, doncs amb la gravetat pot passar lo mateix, gravetat positiva i gravetat negativa.

Si ens imaginem que ja la tenim, i ara a sobre la podem fer servir al nostre gust, tot posant-la en un generador i aquest es pot traslladar de manera relativament fàcil, doncs usos en tindria!!! Com per exemple apagar incendis per molt grans que siguin!!

Incendi Forestal

Incendi forestal

Si, heu llegit bé, amb la gravetat negativa qualsevol incendi, per gros que fos, s’apagaria en minuts!!! La raó és que les flames existeixen amb llocs amb gravetat, donat que sense, s’apaguen en asfixiar-se elles mateixes, ja que no poden dissipar els gasos que generen i sobretot no entra oxigen. Als llocs amb gravetat, tenen el principi d’Arquímedes que en escalfar l’aire generat, aquest puja i és substituït per nou aire, amb nou oxigen per cremar. Ho podeu comprovar vosaltres mateixos si enceneu una espelma i la deixeu caure de forma vertical, intentant no tacar el terra de cera. Ja veureu com se us apaga!!! (això si, el terra es pot embrutar així que millor fer aquesta prova en un terra que sigui fàcil de rascar i netejar)

Doncs fet aquest aclariment, ara ja us podeu imaginar lo útil que els hi seria als bombers la gravetat negativa!!! Només caldria avisar als bombers del terra de que es posarà la màquina en funcionament, per lligar-se a arbres no cremats i des del cel, es passeja l’avió amb aquesta màquina i tot seguit es refreda amb aigua, a fi de que cap vent el faci revifar, o es deixa una bona estona, a fi de que per radiació es refredi…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>