Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

desembre 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« nov.   gen. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Això va millor amb Firefox

El dilema de Hal

Hola grup!!!

Escric al bloc perquè us volia recomanar la lectura del article El dilema de Hal del Dr. Francisco Borrell Carrió. El volia portar el dia del debat però no vaig poder, sinó el poguéssiu obrir el podeu trobar a aquesta adreça web; o bé al Google com a “Dilema de Hal” fent servir les cometes surt.

hal

HAL 9000. (Font de la imatge: Brad Kovach and Friends. http://www.bradkovach.com/2007/12/)

Parla una mica del concepte de error humà al Hal i ho relaciona una mica amb el món del metge, però jo crec que podria ser extensible a tota professió i a tot comportament humà. En resum, comenta com el Hal davant de l’error de previsió que comet en lloc de acceptar-ho pel bé de tota la tripulació, decideix callar i dir que ell no es pot equivocar realitzant, així un segon error amb totes les seves conseqüències, davant el primer error. Així el Hal tenia el dilema de callar o dir que s’havia equivocat pel bé de tothom, però com vam comentar el dia del debat, el Hal va callar per la por a ser desconnectat i com vam dir i també diu el Dr. Borrell, ho va fer per la por a morir, que representava el ser desconnectat. La relació trobada amb els humans es que podem cometre errors, i ens trobem amb el dilema d’admetre’ls o negar-los; en el nostre cas, l’humà, jo crec que no patim per la mort física, sinó per una mena de mort simbòlica professional o social, que no siguem considerats o respectats com abans de l’error, així al segon error de negació també influeix la societat que ha creat un món hiperdemandant, exigent i gens flexible o tolerant, malgrat tot també està al paper del professional i de la persona en general, de no tenir por a admetre els errors per així començar a fer també un paper docent/didàctic a la societat, no podem crear persones hiperexigents perquè això crea professionals temorosos i que poden incórrer i perpetuar un error que en professions com les sanitàries podem tenir greus conseqüències; no sé si estareu d’acord, la veritat es que això dóna per a moltes interpretacions.

També m’agradaria compartir la informació que he pogut recollir sobre la polèmica decisió sobre la vacunació de la grip A. He consultat amb els responsables del Hospital Clínic que treballen a Medicina Preventiva del hospital i m’han facilitat una document que tracta i discuteix la informació que transmetia la Dra. Forcades que va sortir al debat de fa unes setmanes i un article molt interessant.

Una abraçada,

Mireia Torres

Comparteix

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>