Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

juny 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« maig   jul. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Això va millor amb Firefox

L'olor de la pluja / Jordi de Manuel

Club de lectura Biblioteca Les Corts Miquel Llongueras

Manuel, Jordi de. L’Olor de la pluja. Barcelona: RBA/La Magrana. 282 p. 23 cm. (Les Ales esteses: 192). ISBN: 84-7871-510-X.

L’AUTOR
Jordi de Manuel va néixer a Barcelona el 1962. Novel•lista i narrador. Doctor en biologia. Té treballs de recerca i innovació pedagògica en el camp de les ciències naturals. Conrea tant la narrativa per a infants com per a adults. En el primer nivell ha publicat, entre d’altres, El somni de la nena bruna (2000, premi Ciutat d’Eivissa de narrativa infantil i juvenil). El el segon, el llibre de narracions Disseccions (2001, premi El Lector de l’Odissea) i les novel•les Tres somnis blaus (2000, premi Valldaura de novel•la breu), Cels taronges (2001, premi Ciutat de Mollerussa de novel•la breu 2000), Cabells porpres (2002, premi Pere Calders de literatura Catalana), Calcs (2005, premi Manuel de Pedrolo de narrativa de ciència-ficció 2004), L’olor de la pluja (2006), El cant de les dunes (2006) i El raptor de gnoms (2007). És membre de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia. -JIEC-

L’OBRA
Barcelona any 2017. Una espantosa sequera assetja el Mediterrani. Catalunya s’està desertitzant. Els avenços tecnològics i científics no poden solucionar el problema. Des de les zones rurals acudeixen refugiats. S’han muntat campaments per acollir-los.
En aquest marc futurista (¿) tres trames avancen al llarg de les pàgines de la novel la.

A la primera història una jove, Sara Darder, viu amb el seu pare malalt, en una camioneta, aparcada en un d’aquests campaments. En la segona, Arnau Salord, professor de bioquímica investiga, en col laboració amb un meteoròleg israelià, les causes que provoquen la sequera a tota la conca del Mediterrani.

Ambdós semblen trobar la causa però el seu descobriment arriba, per atzar, a mans d’un tècnic informàtic sense escrúpols que pretén treure profit de la troballa. A la tercera, Marc Sergiot, un inspector menystingut i marginat pels seus superiors-protagonista d’anteriors novel les del mateix autor-investiga la mort d’un dels personatges produïda, aparentment, per accident. -Fitxa feta per la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>