Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

abril 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« març   maig »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Això va millor amb Firefox

Antígona de Sòfocles

Magda Revetllat

La tragèdia grega era a la vegada un divertiment pel poble però també la instrucció d’aquest poble i en Antígona així ho trobem. La protagonista que dona nom a l’obra és  qui s’enfronta a la llei: ella vol que el cadàver del seu germà sigui enterrat però s’ha decretat que no sigui així com a càstig exemplar. S’origina aleshores el debat sobre quina llei s’ha de complir, la dels déus o la dels homes?

Les obres clàssiques, despullades de detalls sobre l’època i el lloc on es desenvolupen, són properes perquè els temes són eterns i el tema central d’Antígona està a l’ordre del dia. Tot allò que hom faci seguint la pròpia consciència sense fer cas de la llei dictada crea el conflicte entre aquest individu i la col·lectivitat en la que viu.

Revisitar els clàssics pot ser font de lliçons magistrals tan vives avui com el dia que es van escriure.

2 comments to Antígona de Sòfocles

  • Patrícia

    Els homes el que volem és viure (per això estem en aquest món) i morir amb dignitat (perquè tenim consciència). Necessitem lleis, normes i altres abstraccions per organitzar-nos i conviure, però massa sovint ens perdem en elles. Antigona lluita per defensar l’essència de l’ésser humà i aquesta lluita sempre serà una idea moderna.

  • conte

    Aaaahhh Patrícia, tornes a obrir l’etern conflicte: Antígona segueix la seva consciència que està en contra del que dicta la consciència colectiva…

    El debat obert fa segles és sempre vigent.

    Gràcies pel teu comentari!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>