>
març 3rd, 2015

Celebrem l’Onzena Calçotada Popular al barri!

Arriba el Març i amb ell el pas del fred al caloret i el ritme de la primavera. És així que el calendari assenyala inequívocament que cal donar protagonisme al dinar popular més engrescat de l’any: la calçotada cortsenca, reservada per al segon cap de setmana del mes. Entre gastronomia, caliu i reivindicació, aquesta data genera un ambient on sens dubte, les veïnes i els veïns són qui governen l’espai públic. Els mal anomenats Jardins de les Infantes seran durant tot el dia el punt neuràlgic de les Corts, on s’organitzaran per onzena vegada actes de tota mena per recordar que el carrer és nostre i que és el lloc on intercanviar, compartir, xalar i relacionar-nos.

Enguany, l’edició està programada el proper diumenge 8 de Març, Dia de la Dona Treballadora. I és per aquest motiu que hi hem volgut donar un toc lila, amb parlaments de l’àmbit del feminisme i convocant en paral·lel a l’acte a la manifestació del Dia Internacional de les Lluites de les Dones, iniciativa de la Comissió Unitària pel 8 de Març, a Plaça Universitat a les 12h.

Les activitats estan destinades a grans i petits/es, començant al matí pel conta contes infantil a les 11.30h, per a què la mainada pugui gaudir també de la diada. A continuació, a les 13.30h es procedirà a l’entrega de premis del Grup d’Orientació de les Corts, el GOLC, organitzat amb l’Associació d’Escalada i Excursionisme de les Corts (AEEC), que el mateix matí ha proposat la Cursa de la Dona, una jornada d’orientació pel barri. No serà fins les 13.30h que amb el so dels Diables de les Corts es donarà el toc d’inici per començar a servir calçots i acompanyament, i a les 14h es començarà a sucar el primer romesco. El menú portarà 12 calçots, mongetes seques, botifarra o fricandó vegà, pa amb tomàquet, taronja o poma, aigua i vi, i tindrà el preu de 13€ per a persones no sòcies de l’Ateneu, i 11€ per als socis. Els beneficis aniran destinats al nou projecte de l’Ateneu Popular de les Corts, que cap a l’Abril obrirem les portes al carrer Galileu, 252.

A les 16h de la tarda ens visitaran persones del PIAD (Punt d’Informació i Atenció a la Dona) del barri i de Ca La Dona, que parlaran sobre la situació de la dona al barri i les lluites vigents en l’àmbit de la lluita per la igualtat de gènere. Morena.cat ens portaran la música de sobretaula per a pair la teca, i culminarà l’esdeveniment amb les Punxa-Discs Ignífuga i Tella, cortsenques il·lustres que posaran el punt i final a una de les jornades més esperades de l’any.

I un cop més, com va dir l’estimat i sens dubte més que present Oriol Canals (DEP): “Instruïu-vos i sereu lliures; Associeu-vos i sereu forts; Estimeu-vos i sereu feliços”… Així ho farem, transformant la plaça en un espai de i pels veïns i veïnes, sabent que entre totes, ho podem fer tot.

Us hi esperem! bo

 

 

1 comment to Celebrem l’Onzena Calçotada Popular al barri!

  • Stephan

    Bon dia,

    Em podeu dir a on es pot fer una reserva o comprar tickets per a la calçotada?

    Gràcies!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>