Skip to content


DIA DEL DONANT

 El dia 2 de juny es va celebra el dia del donant.Durant la jornada hem estat presents a l’Hospital de Traumatologia de la Residència Sanitària Vall d’Hebron, a l’Hospital Germans Trias i Pujol i a  l’Hospital del Mar, amb taules informatives per a donar a conèixer a la població la necessitat de la donació altruista d’òrgans. Tot i que el nombre de trasplantaments de 2009 va batre tots els records, les negatives familiars continuen situades al voltant del 19 %, percentatge  que cal reduir per evitar la pérdua d’òrgans aptes per a trasplantament.  

 És un moment important per a la donació ja que  s’ha aprovat una Resolució legislativa del Parlament Europeu, de 19 de maig de 2010, sobre la proposta de  Directiva del Parlament Europeu i del Consell sobre normes de qualitat i seguretat dels òrgans humans destinats a trasplantaments (COM(2008)0818 – C6-0480/2008 – 2008/0238(COD))    

  I d’altra banda l’Assemblea Mundial de l’OMS reunida a Ginebra acaba d’aprovar els principis rectors de la donació i el trasplantament d’òrgans, teixitis i cel·lules. 

 És molt important que tots prenguem part en les campanyes i contribuïm a la difusió de la problemàtica en el nostre entorn, aprofitant totes les ocasions que se’ns presentin per  a que els nostres familiars, amics, coneguts també prenguin consciència de la importància de ser donant. 

 

Taula informativa a l’Hospital Vall d’HebronTaula a l’Hospital de Traumatologia

 

 

Posted in Activitats.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.